Puuviiluinen WC_paperiannostelija usealle rullalle

Huomioi nämä asiat julkisten WC-tilojen suunnittelussa

Huonosti suunnitellussa vessassa on ikävä asioida. Pienillä asioilla saattaa olla suuri merkitys. Esimerkiksi jo sellainen asia kuin pyyhekoukun sijoittelu tai millaisen pyyhekoukun valitset. Pieneen pyyhekoukkuun ei välttämättä mahdu edes takkia ja laukun voit joutua jättämään lattialle – asia mitä et välttämättä halua tehdä julkisissa WC-tiloissa. Joskus paperirulla saattaa olla takaseinällä ja bide-suihku liian kaukana.

Tässä tärkeimmät WC-tilojen suunnittelussa huomioitavat asiat:

  1. Tilan koko: WC-tilojen mitoituksessa on tärkeää varmistaa riittävä tila käyttäjän mukavuuden takaamiseksi. Standardikoko aikuiselle käyttäjälle on vähintään 1,2 x 0,9 metriä.
  2. Esteettömyys: Esteettömyys on keskeinen näkökohta WC-tiloja suunniteltaessa. WC-tilojen tulee olla helposti saavutettavissa liikuntarajoitteisille henkilöille, ja niissä tulisi olla riittävästi tilaa pyörätuolille.
  3. Hygieniaseikat: WC-tilojen suunnittelussa on kiinnitettävä huomiota hygieniakysymyksiin. Tärkeitä elementtejä ovat esimerkiksi seinälle kiinnitettävät saippua-annostelijat , seinälle kiinnitettävät roska-astiat ja hygieeniset puhdistusmahdollisuudet. Eli huomioi, että ei synny paikkoja, johon bakteerit pääsevät pesimään.
  4. Valaistus ja ilmanvaihto: WC-tilojen valaistuksen tulisi olla riittävä, mieluiten luonnonvaloon perustuva. Lisäksi hyvä ilmanvaihto on tärkeää ilman laadun ja epämiellyttävien hajujen hallitsemiseksi.
  5. Materiaalit ja pintojen helppohoitoisuus: WC-tilojen pintojen tulee olla helppohoitoisia ja kestäviä kosteutta ja likaa vastaan. Materiaalien valinnassa on otettava huomioon niiden puhdistettavuus ja hygienisyys.
  6. Turvallisuus: WC-tiloissa on kiinnitettävä huomiota turvallisuuteen. Lattialla voi olla monta kertaa vettä ja liukastuminen WC-tiloissa on vaarallista. Liukastumisen ehkäisemiseksi lattiamateriaalien tulee olla liukastumattomia, ja tiloissa tulisi olla hätävalaistus ja tarvittaessa avunhätäpainikkeet.
  7. Esteettisyys ja käyttäjäystävällisyys: WC-tilojen suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon esteettisyys ja käyttäjäystävällisyys. Huomioi tilan värimaailma, sisustus ja käyttäjien tarpeet ja mieltymykset. Miksi WC ei voisi olla se yksi säväyttävistä tekijöistä rakennuksen suunnittelussa. Ja miksi tarvikkeet eivät voisi olla muutakin kuin muovia. Pienillä yksityiskohdilla luodaan mukavia muistijälkiä.

Lue lisää WC-ja kylpyhuonetilojen suunnittelusta ja sisustamisesta:

Pyydä meidät käymään!

Haluamme kertoa tuotteistamme lisää WC-ja kylpyhuoneen varuste- ja kalustohankintoja suunnitteleville. Esittely ei vie paljon aikaasi, pidetään aika lyhyenä (max.30min). Tuomme nähtäväksesi uusimmat tuotteemme ja kerromme miksi Wuoma on hyvä ratkaisu.

Laita meille viestiä [email protected] niin olemme yhteydessä ja sovitaan aika esittelylle .

Wuoma on erikoistunut kestäviin ja helppohoitoisiin julkisiin WC -ja kylpyhuonetuotteisiin, joissa käytetään pääasiassa ympäristölle ystävällisiä materiaaleja. Wuoma-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.