SAANA -annostelija voitti arvostetun kansainvälisen RED DOT 2021 -suunnittelukilpailun

Visa Meisalmen suunnittelema Saana -annostelija on voittanut Red Dot -Award 2021 -palkinnon Bathroom and Sanitary Equipment -sarjassa. Uuden kosketusvapaan Saana -saippua-annostelijan lähtökohtana on ollut helppokäyttöisyys sekä käyttäjän, että annostelijan täyttäjänkin näkökulmasta erilaisissa kylpyhuone- ja WC-tiloissa.

Red Dot -Award -kunniamaininta on vakiintunut kansainvälisesti yhdeksi halutuimmista tunnustuksista kertomaan hyvästä ja laadukkaasta muotoillusta. Tämän päivän Red Dot -tuomaristossa on noin 50 kansainvälistä asiantuntijaa.

WUOMA:n suunnittelija Visa Meisalmi kertoo: ”On suuri kunnia saada tällainen palkinto. On hienoa, että kansainvälinen tuomaristo nosti valinnallaan esiin WUOMA:n puutyömuotoilua ja -osaamista. Minulle oli tärkeää, että annostelijaa on helppo käyttää. Halusin myös tuoda esiin puristetun puuviilun hienot taivutettavat ominaisuudet. Saana -annostelijan kohdalla inspiraationi syntyi luonnosta, pohjoisen vuomista, tunturien välissä kulkevista jokilaaksoista. Loppumaton, hiljalleen lipuva vesi saa jatkuvuuden tunteen, joka näkyy myös puun taivutetussa muodossa”.

Suomessa valmistettu Saana -annostelija sopii nestesaippuan ja esimerkiksi käsien desinfiointiaineen annosteluun. Annostelija on valmistettu puuviilusta ja käsitelty siten, että se soveltuu hyvin myös kylpyhuone- ja WC-tiloihin. Lue lisää Saana -käsidesiannostelija

Kansainvälisen Red Dot Award -suunnittelukilpailun alan asiantuntijoista koostuva raati arvioi suunnittelua eri kategorioissa. Kategorioita ovat tuotesuunnittelu, viestinnän suunnittelu sekä suunnittelukonseptit. Parhaiten edukseen erottuvat voittajat valitaan erinomaisen suunnittelutyön ansiosta. Vuoden 2021 kilpailussa raadin arvioitavana oli tuotteita yli 60 eri maasta. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1955 Design Zentrum Nordrhein Westfalenissa Essenissä Saksassa. Kilpailusta voit lukea lisää http://www.red-dot.org