Käsien desinfiointi ja käsidesiautomaatit ovat tulleet jäädäkseen

Monet vanhat ja tutut käytännöt ovat saivat uuden merkityksen kun Korona -epidemia iski maailmanlaajuisesti vuonna 2020. Korona on muuttanut tapaamme toimia ja tehdä asioita. Käsien hygienia ja etäisyys toiseen ihmiseen ovat olleet esillä ja kaikkien huulilla. Käsihygieniasta huolehtimisesta on tullut yhteinen vastuu. On hienoa nähdä, että työntekijöistä ja asiakkaiden käsihygieniasta huolehditaan. Jokainen on viime kädessä vastuussa omasta hygieniastaan, mutta julkisten tilojen haltijat voivat pienillä toimilla mahdollistaa se, että epidemia ei leviä omassa työyhteisössä tai asiakaskunnassa. Käsidesiautomaatit tässä tilanteessa olennainen osa taudin hidastamisessa.

Käsidesipullot eivät ole ekologinen, eikä taloudellinen ratkaisu ongelmaan

Ensimmäisessä koronavaiheessa käsidesipulloja ilmestyi jokaisen kaupan sisäänkäynteihin. Nyt on selvää, että käsidesipullot eivät ole järkevä ratkaisu vallitsevaan tilanteeseen tai pitkäaikaiseen käyttöön. Muoviset käsidesipullot eivät ole ekologisesti kestävä ratkaisu ja taloudellisestikin kallista touhua. Lähes aina osa käsidesinesteestä jää pullojen pohjille ja sitä myöden roskiin. Jopa 10% käsidesistä saattaa mennä pumppupullojen myötä hukkaan. Lisäksi osa ihmisistä haluaa välttää pulloja ja annostelijoita, joihin ovat jopa sadat ihmiset koskeneet.

Vaihda pullot käsidesiautomaatteihin. Kosketusvapaat käsidesiautomaatit ovat käyttäjäystävällisiä ja ainetta ei mene hukkaan kuten käsidesipullojen kanssa. Käsien desinfiointi pystytään liikutettavan telineen kanssa helposti asemoimaan tiettyyn kohtaan tilaa, jolloin käsien hygienia hoidetaan myös tyylillä – ja ilman turhia käsien kosketuksia pulloon tai laitteeseen.